Köpa kanin hos oss

 

Det går väldigt bra att tinga en kanin för 300 kronor. Denna summa kommer inte betalas tillbaka om du väljer att inte köpa kaninen, för vi kan ha avböjt andra köpare .

Kaninen är inte tingad förrän handpenningen är betald.

När man köper en kanin från en uppfödare är det några saker som man ska tänka på innan man bestämmer sig för en kanin. Detta är en vän som ska följa dig i livet mellan 7-9 år ungefär.

 Vanligtvis brukar kaninungar som man köper vara mellan 7-8 veckor .De behöver så pass mycket tid med sin mamma och ska ej säljas tidigare.Det är viktigt att ungarna får vara hos sin mamma den tid som är naturligt för att de ska får en så bra start i livet som möjligt, hinna bygga upp sitt immunförsvar och bli socialt trygga kaniner. 

Här hos oss är vi måna om att de även ska vara sociala och tama så  får de en kelstund varje dag när de blir lite större.

När kaninen kommer från oss är det ett friskt djur du köper. Pälsen ska vara ren och glansig och ögon pigga och klara.Klorna klipper vi innan du får din kanin och vi skickar även med övergångsfoder så den får en chans att vänja sig vid det foder du föredrar.Kanin är även bettfelskontrollerad.

Vi skickar även med ett härstamningsbevis. Ett fåtal kaniner kommer levereras med Stamtavla.De är de kaniner som är lämpade för utställning eller avel. 

Hör du inte av dig på utsatt tid vid hämtning av kaninen blir kaninen till salu igen för alla och du får inte tillbaka tingningsavgiften.

Kan du inte den dag som vi avtalat för att hämta din kanin ska du ringa och ändra tiden.

 

Till salu = Kaninen är till salu och du kan tinga den.

Tingad= Tingningsavgiften är betald och ingen annan kan köpa kaninen.

Såld= Kaninen är betald och har flyttat till sin nya ägare.

Stannar= Kaninen stannar hos oss och är inte till salu.

Standby= Kaninen stannar ev hos oss, men om rätt köpare kommer kan vi tänka oss att sälja kaninen.

Intressent finns= Någon har visat intresse, men kaninen är möjlig att tinga.

 

 

 

 

När du kommit hem med din nya kaninunge så behöver den lugn & ro.  De första timmarna är det bra om buren får stå i fred eftersom det är mycket nytt för kaninen som gör att den kan känna sig rädd. 

 

Jag som uppfödare vill att du som köpare tar väl hand om din kanin. De ska alltid ha fri tillgång till hö och att den får Pellets, behöver inte ha större mängder av det.Rent vatten ska ALLTID finnas i buren. Buren ska hållas ren och att päls och klor sköts så kaninen inte får problem med dessa.

 

Jag vill att mina kaniner hamnar i varaktiga hem. Om något händer eller kaninen måste flytta vill jag bli informerad och ev ta tillbaka kaninen. Tar jag tillbaka kaninen, betalar jag EJ tillbaka det ni gett för kaninen.

Om kaninen blir plötsligt sjuk eller dör inom en månad efter köp så får man en ny kanin.Jag betalar ej tillbaka pengarna.

 

Jag förbehåller mig rätten att neka eventuell köpare om jag inte anser den lämplig.

Jag säljer inte kaniner till personer som är under 18 år.Detta sker endast om målsman är på plats vid köpet.

 

 

Livslång support för kaninen ingår givetvis!