En kanin kräver ett långvarigt engagemang !

17.08.2016 12:43

Jag trodde jag inte skulle behöva skriva detta inlägg. Jag är väldigt tydlig med vad jag vill att " mina "kaninungar" ska få och hur viktigt ett varaktigt hem .

Har hittat så många fina hem till våra kaninungar och det glädjer mig så mycket. Får så mycket sms och fina bilder och det glädjer mig verkligen att veta att de har det bra. Ibland ser verkligeheten annorlunda ut och därför skriver jag en påminnelse här.

Att skaffa en kanin, är att ge sin tid och pengar till en liten varelse som litar på dig. Den litar på att den får mat och vatten, kärlek och får sin bur städad. I gengäld sä är de underbara djur som visar kärlek och gör tillvaron både rolig och berikande. 

Att skaffa en kanin är ett engagemang som sträcker sig, om man har tur i 8-10 år! De vill också känna sig trygga och älskade och de är ingen " vandringspokal" när man tröttnat eller inte tycker det är kul längre. Det är INTE OKEJ att avliva när man tröttnat och det är INTE OKEJ att släppa ut kaniner heller. 

Att skaffa en kanin kräver planering och det är INTE något man gör " bara sådär " eller för att barnen tjatar eller som en sommarkompis. Mina kaniner ska ha det allra bästa och det är det jag försöker ge dem när blivande köpare hör av sig. Jag frågar alltid vad de har att erbjuda " min" kanin

Ibland kan livet bli annorlunda av olika skäl. Familjetragedier och annat man inte kan förutspå. Så är det och så ser livet ut för alla. Då får man försöka göra det bästa av situationen och då får man försöka hitta ett fint hem till sin/sina vänner.

Så innan du köper en kanin, av mig eller någon annan, TÄNK EFTER före och planera. Kan du se en kanin i ditt liv om 8-10 år? Är du beredd att ta hand om kaninen när barnen tröttnat? Kan du ge den ett liv av aktivitet och kärlek, omtanke ? Ja, då är du mer än välkommen att köpa en kanin och vi ska göra vårt bästa för att hitta den kaninunge som lämpar sig för just er.